Langkah Mudah Renew Roadtax Melalui MyEG Malaysia (Update 2019)

myeg malaysia

Zaman sekarang ni sangat mudah untuk membuat pembayaran secara online. Samalah juga dengan renew roadtax secara online melalui MyEG Malaysia. Dulu, proses nak renew roadtax agak melecehkan. Terpaksa keluar, beratur panjang di kaunter sampai nak tunggu nombor pun lama. Kini, semuanya boleh buat dengan cepat dan mudah, hanya di MyEG Malaysia. Tapi sebelum itu…. Apa […]

Continue reading


High temprature. (PART 1)

Originally posted 2017-12-14 18:45:49. High temprature. (PART 1) Tahukah anda, antara masalah yang boleh mengakibatkan ‘high temperature’ kenderaan anda ialah: FAKTOR 1 – ‘Air cooling’ radiator kering. Radiator tersumbat. ‘Drain screw’ radiator longgar. FAKTOR 2 – Tidak menutup ‘radiator cap’ dengan baik. FAKTOR 3 – Sensor ‘temperature’ tidak betul. FAKTOR 4 – Hos penyambung ke […]

Continue reading


Macam Mana Nak Kira Harga Roadtax?

harga roadtax

Originally posted 2019-08-09 07:03:52. Artikel ini mengandungi panduan lengkap untuk kira harga roadtax dengan betul. Anda nak renew roadtax tapi tak tahu macam mana nak kira harga roadtax? Tahniah, anda berada di tempat yang betul. Teruskan membaca sehingga tamat. List Harga Roadtax Untuk Pelbagai Jenis Kereta Untuk pengetahuan anda, harga roadtax adalah berbeza bagi setiap […]

Continue reading


Simbol dashboard kenderaan

Originally posted 2019-01-25 18:14:44. Anda tahu akan makna simbol yang terpampang pada dashboard kenderaan anda? Setiap simbol tersebut adalah tanda amaran bagi sistem kenderaan anda. Mengikut kajian 98% pemandu tidak mengenali simbol-simbol di dalam kenderaan mereka. Ramai yang masih keliru dengan tanda-tanda amaran seperti tekanan angin pada tayar dan juga amaran beg udara tidak berfungsi. […]

Continue reading


Liat macam getah!

Originally posted 2019-01-17 17:09:45. Aduhhh!! Seriau tengok. Liat betul badan dia macam getah. Tak terjejas sikit pon. Magic betul. Amaran keras: Jangan cuba buat aksi ini dirumah. www.autoroadtax.com.my #autoroadtax #renewroadtax #roadtax #insurans #cepatmudahdanpantas #berdesupsampai #aksiganas #liatmacamgetah

Continue reading


Elakkan ditipu!

Originally posted 2017-08-24 22:22:00. ELAKKAN DITIPU! Menggunakan ejen untuk insurans sememangnya memudahkan tetapi juga boleh membawa padah! 1. Pastikan ejen yang dilantik adalah orang yang dipercayai dan berdaftar. 2. Elakkan terjebak dengan pakej yang “too good to be true”. 3. Lebih jimat tak semestinya lebih bagus. Mencegah dari awal dapat menyelamatkan anda daripada kerugian beribu […]

Continue reading